E okul Foto Yükleme programı güncellenmiştir.

E okul foto yükleme programı güncellenmiştir.

04.01.2019 41594

meb_iys_dosyalar/63/01/668739/dosyalar/2019_01/04111710_E-Okul_Resim_Ekle.rar

1-Öncelikle yukarıdaki link tıklanarak e okul foto küçültme programımız yüklenmelidir.

2-Fotoğraflarımızı sınıfımızın ismiyle bir klasör oluşturarak içine atalım.

3-Yüklediğimiz Programımızı çalıştıralım.

4-En alt kısımda kırmızı renkli e okul resim yazısına tıklıyoruz.

5-Resimlerimizin bulunduğu klasörü Drop files here yazan kısıma sürüklüyoruz.

6-İşlemler bittiğinde resim klasörümüzün içinde e okul isimli fotoğrafların bulunduğu klasör otomatik program tarafından  yeni resimler yüklenecektir.

7- Program açıldığında bmptojpg.bat yazılı kısıma tıklayıp dosyayı açıyoruz.

8-Bmptojpg.bat açılan dosyayı kopyalayıp resim dosyasının içindeki e okul dosyasının içine yapıştırıp, dosyayı çift tıklayarak çalıştırıp bütün resimlerimizi jpg formatına dönüştürmüş oluyoruz.

9- Daha sonra e okul sisteminde ilkokul kurum işlemlerinde hızlı resim ekle menüsünden resimlerimizi ekleyip kaydet butonuna basarak kaydetmemiz gerekmektedir.

*** PROGRAMDA HİÇ BİR AYARA DOKUNMAYIN RESİMLER .bmp OLARAK KÜÇÜLECEKTİR. DAHA SONRA RESİMLERİN OLDUĞU YERE bmptojpg.bat DOSYASINI YAPIŞTIRIP ÇALIŞTIRIYORUZ. BU KADAR BASİT VE PRATİK.

*** .bmp uzantılı resimleri başka programlarla .jpg yapmayın.

*** bmptojpg.bat programıyla (kb) boyutu koruyarak sadece uzantıyı değiştiriyoruz.

Programı Winrar v.b. bir programla masaüstüne çıkarın ve resimli anlatımdaki gibi çalıştırın. Kurulum Gerektirmez.